Van levering tot installatie

Wilt u graag een airco kopen en laten installeren in Zwolle? Mars Koeltechniek is een professionele installateur op het gebied van airco’s en warmtepompen. We werken zowel voor particulieren als bedrijven en instellingen. Wij leveren en installeren airco’s op locatie met technisch vakmanschap, deskundigheid en een focus op klanttevredenheid. Daarnaast kunnen wij het onderhoud en eventuele reparaties op ons nemen. Kort gezegd zijn wij een airco specialist die ook maatwerk levert.

Airco kopen en laten installeren

Wanneer u van plan bent om een airco te kopen en te installeren, dan komt daar een hoop bij kijken. Immers moet u ook op zoek naar een installateur in de omgeving van Zwolle die de airco vakkundig komt installeren. Daarbij moet u kiezen voor een bepaald vermogen, model en merk, maar ook de locatie van de airco moet bepaald worden. Mars Koeltechniek is de specialist die u zoekt, wij zijn gevestigd in Zwolle en landelijk actief. Wij bieden aircosystemen van verschillende merken aan en bieden altijd aantrekkelijke prijzen en vakkundig werk. Wij zijn officiële dealer van Daikin, Mitsubishi, Haier en Midea. Onze standaardmodellen vindt u op de pagina met het overzicht aan airco’s.

De voordelen van Mars Koeltechniek

Een airco kopen en laten installeren doet u bij Mars Koeltechniek! Het voordeel is dat wij u van a tot z kunnen voorzien en dus van dienst kunnen zijn bij een vakkundige installatie, advies en onderhoud. Daarbij weet u zeker dat u profiteert van aantrekkelijke prijzen, een flexibele werkhouding en vele jaren ervaring. Wij bieden bovendien een uitstekende service aan en staan altijd voor onze klanten klaar.

10+ jaar actief

Scherp geprijsd

Diploma's en certificaten

Uitstekende service

Waarom een airco kopen en installeren?

Een aircosysteem is ideaal voor het Nederlandse klimaat, u kunt uw ruimte er namelijk in de zomer mee koelen en in de winter mee verwarmen. De laatste jaren maakt de airco een opmars, vooral bij particulieren en kleine bedrijven. Onder andere de moderne techniek die zorgt voor geruisloze systemen en een laag energieverbruik, dragen hieraan bij.

Ondanks dat airco’s op steeds meer plekken te vinden zijn, is het lang niet bij iedereen bekend dat er ook verwarmt kan worden met een airco. Het werkt eigenlijk vrij simpel, het koelproces wordt bij het verwarmen namelijk omgedraaid. Daarbij kan met een airco ook nog eens de lucht gefilterd worden of een ruimte worden ontvochtigd. Vooral het filteren van de lucht kan bijdragen aan een comfortabele werksituatie of thuissituatie.

Een airco biedt dus vele voordelen. Als u heeft besloten om een airco te kopen, moet deze natuurlijk ook vakkundig geïnstalleerd worden. Als u niet voor verrassingen wilt komen te staan, dan neemt u het beste een specialist in de arm. Een airco kopen en installeren in Zwolle doet u daarom het beste bij Mars Koeltechniek. Wij zijn de partij met jarenlange ervaring, een ruim aanbod en aantrekkelijke tarieven. Daarnaast zijn we gecertificeerd (STEK & F-Gassen), waardoor wij u de zekerheid kunnen bieden die u zoekt.

Airco kopen
Airco

Onze klantreviews 

Hoe werkt een airco?

Een airconditioning heeft iets bijzonders, het kan namelijk koude lucht produceren, ondanks dat het in de ruimte zeer heet is. Ondanks dat dit zeer bijzonder lijkt, is het gebaseerd op een vrij eenvoudig natuurkundig verschijnsel. We zien dit verschijnsel bijvoorbeeld ook terug bij een koelkast systeem. Eigenlijk produceert een airco geen koude lucht ondanks dat men dit vaak denkt. In feite koelt een airco de lucht af door de warmte aan deze lucht te onttrekken. Maar hoe doet een airco dit eigenlijk? Verdamping onttrekt warmte aan de omgeving en bij een airco is hetgeen dat verdampt, de koelvloeistof die door het apparaat stroomt. Terwijl de vloeistof, die verdampt en daarmee warmte wegneemt door de koelbuizen stroomt, blaast de ventilator in de binnenunit de gekoelde lucht in de ruimte. 

Tundra

Kunt u verkouden worden van een airco?

Indien u een airco gaat kopen en gaat gebruiken is het belangrijk dat het verschil tussen de binnen – en buitentemperatuur niet té groot wordt. Dat u door het temperatuurverschil verkouden wordt, is niet juist. U kunt wel verkouden worden van een slecht onderhouden airco. Na verloop van tijd is het namelijk mogelijk dat de filters van de airco vervuild raken waardoor u verkouden kunt worden bij een verminderde weerstand door bacteriën in de lucht. Goed onderhoud van het airco systeem is daarom zeer belangrijk en kan dergelijke vervelende problemen voorkomen. 

Waar moet u op letten bij het kopen van een airco?

Een airco geeft meer comfort, doordat het apparaat zorgt voor een aangename temperatuur in huis. Maar waar moet u op letten bij het kopen van een airco? Wij hebben een aantal punten op een rij gezet:

Capaciteit van de airco:  
Als u een airco gaat kopen dan is het belangrijk dat u kijkt naar het vermogen van de airco en dat u zich bij voorkeur vooraf laat informeren en adviseren. Mars Koeltechniek kan u vooraf deskundig adviseren omtrent de benodigde capaciteit van de airco voor uw ruimte. Indien de airco een te laag vermogen heeft voor de betreffende ruimte dan wordt de ruimte mogelijk niet goed gekoeld. Echter heeft u bij een te groot vermogen onnodige extra energiekosten. Het benodigde vermogen is afhankelijk van diverse factoren waaronder de gewenste temperatuur die u met de airco wilt bereiken en de inhoud en indeling van de ruimte.

Airco kopen met garantie:
Wij staan voor u klaar. Indien u een airco gaat kopen doet u er goed aan om te kijken naar de garantie op de apparatuur en de installatie. Zo weet u zeker dat u in de toekomst niet voor verrassingen komt te staan. Doordat wij gecertificeerd zijn en enkel werken met hoge kwaliteit producten, weet u zeker dat u niet voor verrassingen komt te staan. Uw tevredenheid is ons succes!

Soort airco: 
Een belangrijke afweging is of u gaat voor een mobiele airco of een vaste airco. Een mobiele airco is gemakkelijk te verplaatsen waardoor u ook snel een eenvoudig andere ruimtes kunt koelen. Daarbij is een mobiele airco goedkoper dan een vaste airco. Het nadeel is echter dat een mobiele airco minder koelcapaciteit heeft, meer lawaai maakt en storingsgevoeliger is.  Een vaste airco is een split-unit, welke bestaat uit een binnen- en buitenunit. Deze airco is niet te verplaatsen, maar is stiller, heeft het een hogere koelcapaciteit en is deze zuiniger. Door de hogere koelcapaciteit koelt een vaste airco de ruimte sneller dan een mobiele airco. 

Vraag een offerte op of stuur een berichtje 

Mars Koel en Installatietechniek
Voltastraat 4 07
8013 PM Zwolle

038 – 8519235
info@marskoeltechniek.nl

KVK: 76962873